streda, júla 16, 2008

Odovzdávanie stavby - druhý pokus

Posledné dva dni pred termínom odovzdávania stavby bolo rušno. Dodávateľ stavby doháňal na poslednú chvíľu, čo zmeškal za posledné týždne. Škoda, že sa takým tempom nerobila celá stavba :-) Dokončovali sokel, opravovali plot, montovali dvere, riešili vetranie, konštrukciu a vzhľad pergoly ... ale hlavne, čistili okná. Ibaže, na oknách boli stále krycie pásky, už takmer pol roka. Nikto nevedel (?), že na slnku sa pásky "zapečú" a tak dávať ich dole bola úloha len pre nadmieru trpezlivých. Samozrejme, že to začali robiť kovovou špachtľou a doškrabali rámy, lepidlo nešlo dolu vôbec. Nakoniec prišiel sám konateľ firmy, doniesol nejakú chemikáliu, a vlastnoručne nám (aj svojim robotníkom) dokázal, že to pôjde dole.
Inak čistota bola vo všeobecnosti slabou stránkou dodávateľa, museli sme dávať na nich neustále pozor, napriek tomu nám aj na chodníkoch ostali "na pamiatku" rôzne fľaky a škrabance.

Spísali sme odovzdávací protokol, okrem menších závad boli aj také, ktoré bránia užívaniu diela, takže teraz čakáme na ich odstránenie. Hlavne s núteným vetraním a zemným registrom máme zatiaľ viac trápenia, než sme predpokladali.

Odovzdavanie stavby

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Zdravim, mozete popisat ake starosti mate so zemnym registrom a nutenym vetranim. Zacinam stavat a rad by som vedel co mozem ocakavat a coho sa vyvarovat. Vas blog je podnetny a sledujem vas. Dakujem za informacie ktore takto poskytujete ostatnym. Drzim vam palce. Roman.

Lubo povedal(a)...

Štandardný problém je, že vetranie robí jedna firma a zemný register ďalšia. Lepšie by bolo, keby to robila jedna firma, ale dodávatelia vzduchotechniky vraj nezvyknú robiť registre.
U vetrania mám problém s režimami jednotky, ktorá má nejaké muchy. Ide o jednotku Atrea EC330, ak máte záujem, môžem napísať viac na email.
Z vetrania máme zápach, momentálne sa rieši, možno to bol len nedostatok vody v sifóne. Máme aj hluk - namontovali tlmiče, ešte sme nestihli preveriť výsledok.
Čakáme tiež na zaregulovanie vetrania. Ostatné problémy sú už vyriešené, trvalo to pomerne dlho, čo nesvedčí o profesionalite dodávateľa. Ale dôležitý je celkový výsledok, uvidíme.

robull povedal(a)...

Zdravim, tiez by ma zaujimali problemy s rekuperackou, lebo mi ideme mat tu istu a mame uz zemny register. Mozete pisat na e-mail romanbull@gmail.com. Dakujem.

Anonymný povedal(a)...

Vidím, že zemný register a rekuperácia trápi viacerých. Práve to riešim tiež a budem rád, ak by ste sa podelili o svoje skúsenosti. Tiež ponukávam po jednotke Atrea EC 330. Prosím, ak Vás to nebude zaťažovať, skúsenosti poslať na mail cicel(zavináč)summit.sk. Ďakujem.

Zverejnenie komentára